maanantai 18. tammikuuta 2016

Tietotekniikan klinikka yleistä

Valokuvat talteen:
Esimerkiksi Googleen Driveen voi tallentaa myös valokuviaan. Asiaan liittyy kuitenkin pari hankaloittavaa tekijää. Kuvien maksimikoko on 2048x2048 ellei halua kuvien syövän Googlen tiedostokiintiötään. Rajoituksen osalta on tosin tapahtunut hankalaselkoinen parannus vuoden 2015 alkupuoliskolla. Toinen ongelma on käyttäjäliittymän liian tiheät ja sekavat muutokset. Liittymävaihtoehtoja on kolme, vanhin Picasa, Google + sekä uusin Google Photos, eikä niiden jatko ja asetelman pysyvyys ole taattu. Esimerkiksi Google+ vaihtoehto on ilmoitettu lopetettavaksi, mutta toistaiseksi (tammikuu 2016) mitään ei ole tapahtunut. Mobiilipuolella Google Photos uusimmissa versioissa (ainakin Android versiossa) on toimimattomuuksia, joita aikaisemmissa versioissa ei ollut.

Omalta osaltani olen ratkaissut tuon ensimmäisen tilarajoituksen ongelman käyttämällä valokuvieni täysversion tallennukseen 32GB muistikortteja sekä Yahoon https://www.flickr.com/ kuvapilveä, jossa ilmaistilaa annetaan 1 TB!

Pohjalaisessa ke 10.02.2016 sivulla 15 oli hyvä yhteenveto tallennuksen vaihtoehdoista otsikolla "Tallenna, hajauta ja hallitse tärkeät muistosi. Valokuvien varmuuskopiointiin ja arkistointiin kannattaa uhrata aikaa."

Kysymys: Kenen tietoja saa kirjata sukututkimussivustolle? Mitä laki sanoo?

Ratkaisu: Sukututkimus ei ole oma kiinnostuksen kohteeni, mutta koska tietotekniikan klinikalla on opastusta sukututkimukseen, laitettakoon tähän YLEn suppea, hyvä linkki asiasta.

Asia: Materiaalia tietotekniikan klinikkaa ti 20.09.2016 varten

Merkinnät:
Google Play | Firefox for Android | Shortcut To URL
Sähköposti Anvia
Etusivu - Vaasa Kirjasto/Bibliotek
VR etusivu | VR verkkokauppa
Vaasan paikallisliikenne
Matkahuolto
Kansallinen terveysarkisto Kanta

C:\_G\WWW\BLOG\BlogiTS_TTklinikkaYleista.html
Päivitetty Pe 20.09.2016 08:17
bitly linkki tähän sivuun http://bit.ly/1PB1FTe

Ei kommentteja: