sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Blogin perustamisviesti

Aloitin, osin koemielessä, osin omana muistiona tämän blogin
BlogiTS - Prof. (emer.) Timo Salmen blogi, pääosin suomeksi
http://timoysalmi.blogspot.com/

Idean sain Saija-siskonpojan Juuson (Shanghaissa vaihtarina) uudesta blogista "Muuttolintu lentää itään". En, ainakaan vielä, niinkään sisältöä ajatellen, vaan ihan vain tämänkin tekniikan haltuunottamiseksi.

P.S. Mikä on blogi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Blogi

[Entry Sun 15-Sep-2013 10:02]


Niin, miksi tätä blogiani ylläpidän? Koska haluan pitää itseäni varten joitakin höpotyksiäni tallessa. Facebookista kun kirjoitukset joskus häipyilevät satunnaisen tuntuisesti. 

2 kommenttia:

Timo Salmi kirjoitti...

Nyt tätä blogitekniikkaa on tullut hierottua sen verran, että peruskuviot alkavat olla jotenkuten hallussa. Hiukan sinne on kertynyt asiaakin. Tosin käytännössä samaa tauhkaa kuin Facebookkiin.

Googlen blogijärjestelmän käyttö on itsekeskeisempää ja sisäänlämpiävämpää kuin Facebookin. MUTTA siinä on se suuri etu, ettei sinne tule odottamattomia muutoksia ja poisputoamisia niin kuin Facebookissa. Mitä tänne kirjoittaa, se siellä on ja on sellaisena ja siinä järjestyksessä kuin sen on kirjoittanut. Facebookissa ei koskaan voi oikein tietää mitä omalla ja muiden ruudulla tunnin kuluttua on säilynyt ja näkyy.

Timo Salmi kirjoitti...

Lisää mietteitä blogeista: Facebookissa on kaksi selvää ongelmaa joiden vuoksi on hyvä olla muukin rinnakkainen vaihtoehto. 1) Facebookin entinenkin sisältö muuttuu usein epäarvattavasti istunnosta toiseen. 2) Kaikki keskeiset kaverit eivät ole Facebookissa. Blogi pysyy sellaisena kuin miksi sen on tehnyt ja sinne voi antaa kavereilleen pääsyn ilman, että heidän tarvitsee kirjautua mininkään. Toisaalta, aika harva yksittäisen tavallisen henkilön blogia lukee. Facebookissa kirjoituksilla on suurempi yleisö.